Feestelijke Opening van het Clubhuis

Vrolijke gezichten bij de leden van de Hamelandse Ruiters, Hamelandse Menners en Hamelandse Ponyclub: na de verwoestende brand in juni 2020 staat er weer een gloednieuw, eigentijds Clubhuis en dat is zaterdag 1 oktober 2022 officieel geopend.  

Trots

Rond 15.00 reed Herman Simmelink met zijn aanspanning het “openingsteam” tot bij het terras, waarop het jongste lid van de Ponyclub, Femke Mengerink, samen met het oudste rijdend lid van de Ruiters, Jan Lutke Willink, het lint doorknipte. Na het openingswoord van Hendrika Florijn, voorzitter van Stichting d’n Sproakelbarg, bracht Muziekvereniging Amicitia een serenade, waarbij alle gasten aan het eind voluit “Lang zullen ze leven” mee zongen. Speaker Gerrit Geerdink verzorgde de verbinding tussen de verschillende onderdelen.

Demonstraties 

Hoewel er in de nacht  meer dan 15 mm regen gevallen was, bleef het overdag gelukkig droog en had de bodem zich genoeg hersteld voor de demonstraties. Er volgde mooie paardensport: Herman Simmelink, met achterop groom Henk Ligtenbarg, legde met de indrukwekkende Friezen in galop een vaardigheidsparcours af, de ponyruiters lieten trots zien hoe ze hadden geoefend voor hun voorstelling. Ook de springsport kwam aan bod, met een demonstratie van Rita Ligtenbarg en Sandra Vughts. Als afsluiting kon het publiek genieten van een Kur op Muziek waarin amazones Sanne Bolster en Chantal Thuinte lieten zien waar het in de hogere dressuur om gaat. 

Met deze geslaagde middag hebben de Clubs iedereen die hen gesteund heeft bedankt. Trots op  de vernieuwde accommodatie, is de Hamelandse paardensport klaar voor vele nieuwe activiteiten en evenementen in de toekomst!

Stamppot

In de avond was er voor de leden en donateurs nog een gezellig stamppotbuffet. Met meer dan 70 gasten puilde het Clubhuis uit, maar het ging net, en de bijzondere verlichting op het terras gaf deze afsluiting een extra feestelijke uitstraling.

De foto’s zijn gemaakt door Connie de Vries