Geslaagde De Mors Cup 2022 met een gouden randje

De tweede onderlinge wedstrijd van het jaar 2022, waarbij gestreden werd om voorheen de TDC de Mors Cups Mennen en Vaardigheid, was gezellig en geslaagd. Het weer kon niet beter, zonnig en niet té warm, op het terras van het Clubhuis was het goed toeven en het terrein lag er, gesleept en gesproeid, schitterend bij.

Jurylid Hetty Wisseborn kreeg een mooie plek in de schaduw en om 9.30 konden we beginnen met de dressuur. Helaas wat minder starts dan vorige keer omdat enkele leden noodgedwongen moesten afzeggen, maar omdat de club ervaren wedstrijdrijders in de klassen L, M en Z heeft was er genoeg onderling te strijden en te zien voor het publiek.

Rond 12.00 uur was de dressuur klaar en jurylid Gerrit Berenschot kon met zijn team de vaardigheid gaan opbouwen. En er stond weer een prachtig parcours met onze nieuwe kegels, een plezier om te zien dat alle spullen die na de brand in het Clubhuis in 2020 verloren waren, zijn vervangen. Na uitvoerige verkenning ging om 14.00 de eerste combinatie van start.

Het parcours bleek door iedereen binnen de tijd te rijden, maar toch vielen her en der wel wat ballen. Mark en Henk mochten een barrage rijden en verdeelden daarin de prijzen. Inmiddels was het behoorlijk warm geworden dus er werd in vrolijk zomertenue gemend. Enkele deelnemers reden een tweede parcours om te oefenen.

Tijdens de vaardigheid kwam speaker Gerrit Geerdink met een verrassing: hij vroeg Henk Ligtenbarg zich op te stellen voor de jury, om hem daarna geluk te wensen met zijn 80e verjaardag en te benoemen wat Henk allemaal voor de vereniging betekend heeft. Heel veel! Het publiek en alle deelnemers kwamen daarna om Henk en Janna heen staan en zongen uit volle borst “lang zal hij leven”. Deze feestelijke en onverwachte huldiging gaf de dag een gouden randje!

Nadat alles was opgeruimd en de paarden waren verzorgd had Peter Ek met zijn mobiele Rekenkamer de uitslagen snel paraat. Ook hier stond Henk Ligtenbarg in de schijnwerpers, met een 1e plaats in de vaardigheid en een 2e plaats in de dressuur. Selinde Biesheuvel won de dressuur (en de speciale prijs uitgeloofd door Johan Sprukkelhorst) en Mark Biesheuvel werd 2e in de vaardigheid.

De “TDC de Mors” Wisselbekers zijn al meer dan 20 jaar een begrip in de geschiedenis van onze Vereniging. Alle deelnemers van vandaag hadden al eens eerder een “de Mors Cup” gewonnen. Maar na twee jaar wedstrijdpauze (corona!) staan ze in 2022 weer op een andere schoorsteenmantel.

Na een gezellige nazit ging iedereen rond 17.00 voldaan naar huis. Dank aan alle vrijwilligers die met hun inzet zo’n mooie dag voor onze Club mogelijk maakten!