Prachtige zomerwedstrijd

Op 20 augustus 2023 hebben wij onze jaarlijkse onderlinge wedstrijd om de “De Mors Cup” in dressuur en vaardigheid gereden. De startlijst was goed gevuld met onze leden, maar ook konden we, net als in het voorjaar, een aantal gastmenners begroeten. De vrijwilligers op wie we altijd kunnen rekenen stonden klaar, het weer kon niet beter, de baan was prachtig gesleept en alle trailers konden voor de paarden een mooie schaduwplek vinden.

Onder het oog van jurylid Anita Schottink, bijgestaan door Rita Ligtenbarg als schrijver (dank!), ging de eerste combinatie om 9.00 uur van start. Na het ochtendprogramma was het tijd om de dressuurring op te ruimen en de vaardigheid op te bouwen. Een hele klus, maar vele handen maken licht werk, dus om 13.30 stond het parcours klaar, was er uitgebreid verkend en konden de deelnemers starten.

Alle vrijwilligers zijn belangrijk, maar een speciaal woord van dank ditmaal naar de parcours-hulpen (Hendrik Florijn, Jan Willem Stegeman en Appie Heinneman) die, onder leiding van ringmeester Appie Ebbekink, in de hitte deze middag het parcours bijhielden en aanpasten waar nodig (en dat was best vaak met alle gasten met afwijkende wielmaten!)

De prijzen

Alles opgeruimd, paarden verzorgd: tijd voor de prijsuitreiking. Voor de “de Morscups’ telden de uitslagen van de eerste dressuur- en vaardigheidsproeven (niet iedereen reed twee proeven). In de dressuur eindigde Selinde Biesheuvel bovenaan (202,5 punten) met een mooie tweede plaats voor Henk Ligtenbarg (196 punten).

Herman Simmelink won de vaardigheid met 0 strafpunten in zowel het basisparcours als de barrage. (Als kampioen vaardigheid 2 span 2023 van het Mendistrict Oost en 3e van Nederland op de Hippiade was hij dat wel aan zijn stand verplicht, maar je moet het maar doen…). Bertie Mengerink reed ook een uitstekend parcours, liet alle ballen liggen maar was nét iets langzamer in de barrage.

Onze gasten hadden hun eigen klassement: in de dressuur (1e proef) ging de overwinning naar Femke Mengerink en in het eerste vaardigheidsparcours was Auke Kreunen de beste, gevolgd door Gijs Lourens. Nieke Kreunen won het tweede vaardigheidsparcours.

(voor alle uitslagen zie dressuur 1e proef, dressuur 2e proef, vaardigheid 1e parcours en vaardigheid 2e parcours )

Winnaars van de “de Morscups” 2023: Selinde Biesheuvel, dressuur en Herman Simmelink, vaardigheid.

Een speciale aanmoedigingsprijs van Johan Sprukkelhorst voor het beste ponymenstertje ging naar Femke Mengerink (hoogste gemiddelde resultaat dressuur en vaardigheid in de eerste proeven).

Na de prijsuitreiking volgde een gezellig nazit en om 17.30 uur konden we na een heel geslaagde dag het Clubhuis afsluiten. Dank aan alle deelnemers, gasten maar vooral vrijwilligers voor hun bijdragen!

Foto’s: Peter Ek