Mooie onderlinge Voorjaarswedstrijd!

Op 22 april 2023 gingen wij de strijd aan om onze voorjaarsbeker, de Schuppert Trofee. Het terrein lag er perfect bij en om 9.30 kon de eerste combinatie de ring binnenrijden onder het toeziend oog van jurylid Henk van Amerongen. Naast onze eigen leden hadden we een gast-menster van Achter t Peerd, maar ook kwamen enkele leden van de Hamelandse Ponyclub de mensport verkennen. De jeugd heeft de toekomst!

Na de dressuur ging Gerrit Berenschot met zijn team aan de slag om de vaardigheid op te bouwen. En, zoals vooraf werd vastgesteld, het was niet het makkelijkste parcours, met enkele krappe bochten en minder logische lijnen. Toch liet Herman Simmelink als eerste starter met zijn tweespan zien dat het wel degelijk te rijden was: een foutloos basisparcours en een foutloze barrage. Daarmee lag de lat hoog en hoewel er goed gereden werd was er uiteindelijk maar één menner die de prestatie van Herman nét kon verbeteren.

Speciale vermelding voor onze jonge gasten! Zij hadden het parcours grondig verkend en wisten hun pony’s keurig, met mooie lijnen rond te sturen, een feest om te zien.

De prijswinnaars: Hendrik Jan Ligtenbarg won zowel de dressuur als de vaardigheid en mocht daarom voor het komend jaar de Schuppert Trofee mee naar huis nemen. Aanmoedigingsprijzen voor gastmensters Femke Mengerink die voor het eerst meedeed met dressuur én vaardigheid en voor Nieke en Auke Kreunen met hun pony Nanda. Ook Alex Danissen startte voor de eerste keer, reed een prima vaardigheid en won daarmee de beker voor het Aanstormend Talent.

Onder de link de uitslagen van de dressuur en vaardigheid (eerste proef/parcours). Dank aan alle deelnemers, maar vooral aan onze leden en donateurs die zich weer inzetten om deze dag te laten slagen!

Foto’s van de dressuur (ochtend):

Foto’s van de vaardigheid (middag)